Gezin van Egbert Meijerink en Hendrikjen Kampman

Huwelijk van Egbert Meijerink met Hendrikjen Kampman 29 juni 1848
gezin van Egbert Meijerink en Hendrikjen Kampman
geboorte Egbert Meijerink 12 maart 1820
geboorte Hendrikjen Kampman 14 oktober 1824
huwelijk Egbert Meijerink met Hendrikjen Kampman 29 juni 1848

De eerste jaren van hun huwelijk hebben Egbert en Hendrikje in Collendoorn gewoond, daar zijn ook de oudste drie kinderen geboren. Egbert was geboren op de boerderij Hutten in Bergentheim, en is toen zijn vader hertrouwde met Fennigien Lamberink, de weduwe van Hendrik ten Brinke, mee verhuisd naar Hardenberg en al vrij snel daarna gaan werken bij de boer. Bronnen ontbreken. Uit een bijlage bij de trouwakte weten we dat hij 5 jaar heeft gediend bij de Nationale Militie en behoorloijk uit de dienst is ontslagen.

We weten niet hoe hij in Collendoorn terecht is gekomen en hoe hij Hendrikje heeft leren kennen. Hendrikje was pas 2 jaar toen haar moeder is overleden. Haar vader is daarna hertrouwd met Jentien Schutte, het gezin woonde in Sibculo. Lucas Kampman was kennelijk vanuit Heemse bij zijn schoonouders ingetrokken in Sibculo bij zijn eerste huwelijk met Berendina Nijkamp. Met de veetelling van 1823 Buurtschap Sibculo: 50 Lucas Kampman woning no 2
rund onder 2 jaar 3; rund boven 2 jaar 3; paarden onder 5 jaar 1; paarden boven 5 jaar 1; schapen 45

Na het overlijden van Lucas Kampman in 1850 zal zijn weduwe Jentien de boerderij hebben voortgezet wellicht met de nog ongetrouwde zwagers Harm en Hermannes, maar na het overlijden in 1855 van Hermannes is Egbert met zijn gezin van Collendoorn naar Sibculo vertrokken. Daar zijn de jongste zeven kinderen geboren. Zwager Hendrik was in 1850 getrouwd en naar Baalder vertrokken.

Hendrikje Kampman is 30 april 1869 overleden, Egbert bleef achter met 9 kinderen in de leeftijd tussen 2 en 19 jaar. De oudste jongens hielpen thuis op de boerderij, of gingen al uit werken, we weten het niet en informatie ontbreekt.

Nakomelingen Egbert Meijerink en Hendrikje Kampman
Nakomelingen Egbert Meijerink en Hendrikje Kampman
overlijden Hendrikje Kampman 30 april 1869

Egbert Meijerink is 20 april 1871 weer getrouwd met Mientjen Mollen, er zijn nog drie kinderen geboren, waar van het oudste meisje slechts 4 dagen heeft geleefd.

nakomelingen van Egbert Meijerink en Mientje Mollen
huwelijk Egbert Meijerink met Mientje Mollen
overlijden Egbert Meijerink 27 november 1901
overlijden Hermina (Mientje) Mollen 1 januari 1902

Egbert en Mientje zijn slechts 5 weken na elkaar overleden, onze lijn gaat verder met Lucas Meijerink in het volgende deel.