Gezin van Willem Meijerink en Aaltjen Hutten

Gezin van Willem Meijerink en Aaltjen Gerrits Hutten
doop Willem Meijerink 02-11-1794
doopboek Hardenberg 8 maart 1795 geb 2 maart 1795 Gerrit Jansen en Wibbechien Jansen op het Hutten te Bergentheim Aaltjen
Op de oudste kadastrale kaart van 1832 is ’t Hutten gesitueerd op ’t zgn. ‘Loo’ en eigendom van landbouwer Gerrit Hutten. Het erf is geregistreerd op legger nr. 170 in sectie H nr. 32. Het verdwenen erf was gesitueerd ten noorden van de Oude Vaart, aan de huidige Mölinksweg.
Huwelijk van Willem Meijerink met Aaltjen Hutten

De oudste zoon Egbert is maar 8 dagen oud geworden. Willem en Aaltjen zijn een maand na zijn overlijden getrouwd. Het tweede kind was weer een Egbert, geboren 12 maart 1820, dat is onze voorouder geworden. Alleen Egbert en zijn jongere broer Gerrit Jan hebben de volwassen leeftijd bereikt. Van de 9 kinderen, zijn er 7 voor de leeftijd van 2 jaar overleden. Moeder Aaltje is een maand na de geboorte van de tweeling gestorven, ze was pas 37 jaar oud.

overlijden Aaltjen Hutten 28 september 1832

Vader Willem bleef achter met 4 kleine kinderen. Egbert 12, Gerrit Jan 10, en de tweeling Jan Willem en Janna pas 1 maand.

nakomelingen van Willem Meijerink en Aaltjen Hutten
Huwelijk Willem Meijerink mat Fennigje Lamberink

Willem is 1 november 1833 getrouwd met Fennigje Lamberink, weduwe van Hendrik ten Brinke in Hardenberg Stad. Fennigje had 7 kleine kinderen, de oudste 15 jaar en de jongste bijna 2 jaar. Hendrik ten Brinke was 28 december 1832 overleden, ze woonden in het huis nr 137, aan de latere Fortuinstraat. (zie kaart bij Egbert Meijerink). Willem en Fennigje kregen 3 kinderen, de oudste Janna is geboren 26 maart1835. Ik ga er van uit dat Janna van de tweeling inmiddels overleden was, maar heb daar geen bewijs voor gevonden. Jan Willem is overleden 5 maart 1835. Het gezin van Willem en Fennigje heeft een aantal jaren in Hardenberg gewoond en daar zijn hun kinderen geboren. Willem is 17 maart 1861 in Slagharen overleden, hoe het het gezin vergaan is heb ik niet kunnen achterhalen. 3 kinderen ten Brinke zijn later naar de USA geëmigreerd.

nakomelingen van Fennigje Lamberink
overlijden Willem Meijerink 17 maart 1861
overlijden Fennigje Lammerink 5 oktober 1873
emigratie naar USA Maria Magdalena 1847 vanuit Hellendoorn Doezeman emigratie:
1847-09-00 Rotterdam ‘Burk Marie Magdalena’ 1847-10-26 New York, Johanna en Hermiena ten Brinke staan op de passagiers-lijst, zij waren afkomstig uit Stad Hardenberg en kinderen van Hendrik ten Brinke en Fennigje Lamberink.
In 1865 is Hendrikus ten Brinke met vrouw Johanna ter Haar en zijn gezin geëmigreerd:
Immigration: Date: 1865 Place: Tenbrink h, 39, port uncertain, 1865 with family Dutch Emigrants to the US, SA S aM Se A 1835-1880 Colonial Origins Collection Heritage hall at Calive College Grand Rapids, MI

Gerrit Jan Meijerink is getrouwd met Geertruida Scholten, zij kregen 5 kinderen waarvan Fennegien, de jongste binnen het jaar gestorven is. Gerrit Jan is 18 april 1866 gestorven en Geertruida 13 april 1870. De vier kinderen bleven als wees achter. Oom Egbert de oudste zoon van Willem werd voogd en oom Gerrit Jan van Faassen getrouwd met Janna werd toeziend voogd. De transscriptie van de voogdijaktes heb ik uitgewerkt bij de gezinskaart op https://schansen.nl/genealogy/familygroup.php?familyID=F193&tree=Ram

Gezin Gerrit Jan Meijerink

Aaltje Meijerink is getrouwd met Hendrik Blaauwkamp, een volle neef van Berendina Blaauwkamp de moeder van opa Frederik Ramaker. Het gezin is in 1892 naar Michigan geëmigreerd: Blaauwkamp 1892-08-29 Amsterdam ‘Dubbeldam’ 1892-10-17 New York
Hendrik Blauwkamp, 49 jaar, vrouw, 4 kinderen, dienstknecht, arbeider, landbouwer te M24, Ambt Hardenberg, Christelijk Gereformeerd, minvermogend.
De jongste kinderen zijn in Michigan USA geboren.

Een heel bewogen leven van de nakomelingen van Willem Meijerink, we vervolgen met Egbert onze lijn in een volgend deel.